Kaszotto

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Kaszotto to świetny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Kasza to doskonałe źródło błonnika,  witamin z grupy B oraz znakomite źródło składników mineralnych takich jak cynk, miedź, magnez, potas czy fosfor. 

Przepis

1 podwójny filet z kurczaka lub indyka

czerwona papryka

por

200g kaszy gryczanej białej

2 łyżki masła

2 łyżki oleju rzepakowego

1 kostka warzywna - BULION - KOSTKI WARZYWNE BEZGLUTENOWE BIO - EDEN (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością lub wegetariańskich)

natka pietruszki

Sposób wykonania:

Fileta umyć i pokroić w drobną kostkę. Lekko podsmażyć na oleju. Pora i paprykę umyć i pokroić. Dodać do mięsa, smażyć przez ok 10 minut. W rondelku rozgrzać masło i wsypać kaszę. Prażyć przez 2-3 minutki. Z kostki sporządzić 700ml bulionu. Wlewać partiami do kaszy. Gdy kasza będzie miękka połączyć z mięsem i warzywami, dodać pozostały bulion i dusić ok 5 minut. Podawać posypane natką pietruszki.

Smacznego!!!